SV / EN / NO
Bioeconomy Region

Bioexpress hjelper bedrifter å nå ut på markedet fortere

Okategoriserade 2019-02-17

Den som har en ide som bidrar til en bærekraftig verden kan få en snarvei ut på markedet gjennom Bioexpress. Dette er et program som kobler sammen skogsbaserte innovasjoner med entreprenørene som kan få de kjapt ut på markedet.

 

En av aktørene i prosjektet «The Bioeconomy Region» er den verdensledende klyngen innenfor skoglig bioøkonomi; Paper Province. Her finnes både kunnskap og kontakter som en innovatør kan trenge for å nå ut med sin forretningside. En av Paper Province sine programmer som « The Bioeconomy Region» kan tilby deg, kalles Bioexpress, og er en metode som kobler sammen klimasmarte ideer med driftige entreprenører.

 

Akutte utfordringer krever kjappe løsninger

Samfunnet må takle utfordringer som krever nye produkter og tjenester. Løsningene benytter seg av fornybare ressurser og bidrar til å nå miljømålene, lokalt og globalt.

 

* Ettersom vi ikke har noen tid å miste så er det viktig at innovasjonssystemene er fleksible, så ikke ideer støver ned, men kommer ut på markedet der de kan gjøre nytte.

 

Dette sier Gunnar Hellerström, prosjektleder og innovasjonsrådgiver på Paper Province. Gunnar er også prosjektmedlem i «The Bioeconomy Region».

 

* Bioexpress er designet for kjappe resultater. Steget fra ide til bedrift skal ikke kjennes så stort og vanskelig å ta, og innovatørene og entreprenørene som deltar får en trygg og effektiv vei inn på markedet.

 

Prosessen er bygd opp på et utprøvd rammeverk og virker hurtig fordi rådgiverne og kontaktnettet finnes på plass allerede fra starten av, både på den svenske og norske siden.

Bioexpress-tiden brukes til å teste innovasjonenes attraksjonskraft og finne et samarbeid som passer alle parter. Prosjektet startes opp, bemannes, verifiseres, får relevante kontakter og jobber med videre finansiering. Om alt klaffer så kan det være mulig å starte opp en bedrift, men dette skjer i så fall etter Bioexpress-perioden.

 

Eksempel på fremgang

Drinor er en bedrift som har blitt til takket være Bioexpress. Innovasjonen, en ‘flisavvattningspress’ som sparer energi og transport for industrien, og ble levert til første kunde i 2017.

 

Vi fikk muligheten til å teste bedrifts ideen og innovasjonen mot markedet, hvor vi opplevde stor interesse. Når Bioexpress-fasen var avsluttet så hadde vi utarbeidet en bedriftside; finansieringsstrategi og en hensiktsforklaring med den første kunden. Det hadde ikke vært mulig uten Bioexpress, og prosessen ga liv til en ny bedrift med et internasjonalt marked. Dette sier Carl Romlin og Alexander Thelander som bemannet Bioexpress prosjektet, begge i dag anasatt på Drinor.

 

Carl Romlin og Alexander Thelander er ansatte ved bedriften Drinor som så dagens lys igjennom programmet Bioexpress.