SV / EN / NO
Bioeconomy Region

Hva er bioøkonomi basert på tre?

HVA ER BIOØKONOMI BASERT PÅ TRE?

 

Store deler av samfunnet vårt i dag er basert på varer og tjenester fra fossile råvarer, som olje. Råvarer som er tilgjengelige i begrenset forsyning på jorden og som også gir stor klimapåvirkning. Men vet du at alt vi gjør i dag av olje like gjerne kan være laget av tre?

 

Bioøkonomi handler om å bruke fornybare råvarer fra skogen, jorden og havet. For eksempel bruk av skoger, avlinger og mikroorganismer for å produsere klimasmarte løsninger innen mat, materialer og energi. På denne måten blir det en bærekraftig syklus som reduserer vår innvirkning på klimaet.

Bioøkonomi og dens betydning

Innenfor Bioeconomy Regions in Scandinavia ligger vi langt fremme i utviklingen av bioøkonomi basert på tre. Dette betyr at vi er flinke til å bruke skogen som råmateriale og deretter raffinere den til produkter som papir, emballasje, drivstoff, møbler og hus. Men også tjenester og prosesser og mye mer. Tekstiler, skjønnhetsprodukter og nedbrytbar plast er bare noen av tingene på markedet i dag med tre som råmateriale. Og det er fortsatt mange innovasjoner der ute som venter på å bli oppdaget.