SV / EN / NO
Bioeconomy Region

Fra skog til marked

Nyheter 2020-12-04

Fremtidens klimasmarte produkter stammer fra skogen, og i vår region finnes det både bærekraftig skogbruk og krefter som sørger for at innovasjonene når ut på markedet. I prosjektet The Bioeconomy Region finnes noen av de sterkeste drivkreftene i både Sverige og Norge.

 

KJELLER INNOVASJON

Kjeller Innovasjon er et av Norges ledende innovasjonsmiljøer. I mer enn 20 år har de skapt verdier fra forskning og ført idéer videre til voksende bedrifter. Målet er å utvikle de som tilbyr teknologi og løsninger som det bærekraftige samfunnet trenger. Kjeller Innovasjon driver én inkubator på Kjeller og én i Ås, som støtter gründere i tidlige stadier og er en aktiv drivkraft hele veien frem til markedet.

 

Arcts planleggingsverktøy er én av mange ideer som har fått hjelp av Kjeller Innovasjon.

Fra venstre: Karin Berentsen (Arct) og Nils Haga. Foto: Kjeller Innovasjon.

Les mer om Kjeller Innovasjon på deres nettside

 

NYKVIST SKOGS

Det svenske skogselskapet Nykvist Skogs har over 40 års erfaring innen tømmerhandel, hogst og heldekkende skogforvaltning.

 

– Skogen er fremtiden. Den er fornybar og er løsningen på klimakrisen. Hvis du tar en passer og setter den i Kongsvinger og drar en sirkel 20 mil rundt, så har du prikket inn verdens beste gran, sier adm. dir. Per Skinnargård.

 

Treverket er ettertraktet og brukes blant annet av Rottneros, Hilmer Andersson og Bäckebrons sågverk. Sistnevnte er også prosjektpartner i The Bioeconomy Region-prosjektet.

 

Per Skinnargård i Nykvist Skogs. Foto: Paper Province.

Les mer om Nykvist Skogs på deres nettside

 

PAN INNOVASJON

Den norske inkubatoren Pan Innovasjon hjelper gründere og bedrifter med å utvikle seg fra idé til finansiering og kommersialisering. Vi jobber med innovasjoner innen resirkulering og sirkulær økonomi, skog- og trebasert næring, landbruk, miljøvern, fornybar energi og grønne tjenester. Et av selskapene om har fått støtte er Termowood som også er prosjektpartner i The Bioeconomy Region-prosjektet.

 

– Hvis det ikke hadde vært for Pan Innovasjon, hadde ikke Termowood vært der vi er i dag, sier Henning Thorsen, adm. direktør i Termowood og grunnlegger av produktet TeWo.

 

Foto: Helge Stiksrud er driftsleder hos Pan Innovasjon. Bildet kommer fra Jevnaker kommune.

Les mer om Pan Innovasjon på deres nettside

 

PROPIA

Propia finnes flere steder i Sverige og er spesialister på prosessledelse, endringsledelse og virksomhetsutvikling for bærekraftige resultater. Gjennom sitt samarbeid med akademiet har arbeidsmåtene et vitenskapelig grunnlag, og Propia har kunnskap om hvordan bedrifter skal utvikles for å møte fremtiden. Propia har vært en aktiv partner i prosjektet med fokus på å utvikle prosjektmetodikk og -prosesser, øke den tremekaniske verdikjeden og knytte sammen ideer med riktig industripartner.

 

Foto: Lynn Dreierbakken fra Propia har vært veldig aktiv i The Bioeconomy Region-prosjektet. Bildet kommer fra verksamt.se

Les mer omm Propia på deres nettside