SV / EN / NO
Bioeconomy Region

Industry Entrance Support: En aktiv døråpner for industrien

Nyheter 2021-01-29

At Biosorbe så raskt lykkes med å komme seg fra laboratoriemiljø til pilotproduksjon og videre ut på markedet er få forunt.

 

– Som regel er det en reise på flere år. Disse trinnene er kjempevanskelige, tar tid og koster enormt mye penger, men takket være de rette kontaktene har det gått smidig og et fenomenalt selskap har utviklet seg, sier Erik Dahlén, konsulent i Paper Province og delaktig i The Bioeconomy Region-prosjektet.

 

Les mer om Biosorbe: Fjerner olje ved hjelp av skogen

 

Støtten innovatører og bedrifter har fått gjennom The Bioeconomy Region, kalles Industry Entrance Support, en arbeidsmetode utviklet av gruppen Paper Province. Prosjektet har gjennom riktige kontakter og riktige ressurser gjort det enklere og raskere å føre oppstarts og innovasjonsselskaper knyttet til skoglig bioøkonomi fremover.

 

Erik Dahlén veileder bedrifter og oppstartsbedrifter inn i industrien.

 

– Gjennom flere etablerte kontaktnett har vi i prosjektet bidratt til å lede innovatører og entreprenører videre til riktige industriaktører og potensielle kunder. Kontaktnettene strekker seg langt utenfor Skandinavias grenser, sier Erik Dahlén.

 

AKTIV DØRÅPNER

– Vi er som en aktiv døråpner og introduserer innovatørene for industrien. I Biosorbes tilfelle hjalp vi til med å forankre dem på Rottneros bruk. Vi knyttet dem sammen med industribyggeren Kurt Härdig som hjalp til med å bygge pilotutstyret på Rottneros, og på fabrikken fikk de tilgang til papirmasse, lokaler, maskiner og ekspertise. Det er samarbeid på sitt beste, sier Erik Dahlén.

 

NYTTIGE RESSURSER OG VERKTØY

Er du klar til å ta neste skritt mot en grønn og bærekraftig utvikling av virksomheten din? Vi kan hjelpe deg på veien! The Bioeconomy Region har et unikt miljø med flere fremtredende forskningsinstitusjoner, testsentre og kunnskapsgrupper som sammen med næringslivet fører både innovasjoner og utvikling fremover.